LT EN
in ir jang moteriškasis ir vyriškasis pradai kinų filosofijoje
Originalo forma yin and yang (angl. rašyba)
Kitos formos in ir jan, ing ir jang, jin ir jang, yin ir jang

Vartosenos pavyzdžiai

Viena, neapdorotos medžiagos ir „palaimos aukso" priešprieša skatina imtis visų in-jang priešybių apskaitos. 7MD 1997.

Tiesiog „paukštiški" In ir Jan, jaukaus peizažo fone gyvenantys hedonistišką, malonių priedermių kupiną gyvenimą. 7 MD 2002.

Autorė pirmą kartą savo kūryboje naudoja skaitmeninės grafikos techniką. Fotografuodama medžius ji ieško motyvų, atliepiančių norimas formas: širdis, liepsna, upės tekėjimas, akis, in ir jan. Tai pastovūs ir amžini ženklai, kalbantys apie gyvenimą, atsinaujinimą, judėjimą, aistrą ir rimtį. 7 MD 2002.

Dailininkė gerai jaučia in ir jan ryšį. LM 2003.

Kūrinys „Pavydas", pasak autorės, yra „stereotipinis grožio idealas" – didžiulė geltona garbanota dailumo klišė, gulinti kiekvienos galvos kartotekoje. „Jis ir ji" – amžinoji priešprieša, amžinoji trauka, juodos ir baltos, „ing" ir „jang" pradų santykis. 7 MD 2005.

Kinų maistas - skanus, lengvas, gražiai atrodo. Bet ar žinojote, kad jį ruošiant remiamasi taoistiniais In ir Jan principais? Pagrindinė idėja - priešingybių balansas, sukuriantis harmoniją ir ant stalo, ir pilve. intern. inf. 2005.

Woo žiūri kitaip, jo pasaulio pagrindas yra konfliktas tarp jang (vyriško prado) ir jin (moteriško prado), kuriuose gėris ir blogis yra susimaišę. 7 MD 2007.

IN ir JAN yra dvi priešingybės bet, simbolizuoja harmoniją, vienas slypi kitame ir vienas kitą papildo. Tarp IN slypi JAN, tarp JAN slypi IN. supermama lt. 2007.

Tokių figūrų pavyzdžiai yra kinų simbolinis in-jang (tamsos ir šviesos) ženklas, trisparnis propeleris, ketursparnis suktukas, svastikos ženklas, netaisyklingas augalo žiedas ir kitos geometrinės figūros. intern. inf. 2008.

Drum'n'bass diskžokėjaus bei prodiuserio Makoto bei MC Deeizm pora lyg rytietiškas In-Jang simbolis. intern. inf. 2009.

Skirtas vidurinio dantianio energijos suaktyvinimui, centrinio kanalo atidarymui, paaiškinamos ir treniruojamos keturios kvėpavimo kūnu praktikos, diagnozavimo kūnu ir gydymo kvėpavimu bei In-Jang kamuoliu metodai. intern. inf. r. 2013

Mano mylimoji jau visai čia pat. Jau siunčia man ugningus oro bučinius. Ir plaka mano širdis vis greičiau, vis sparčiau nes mes In ir Jang, nes mes Vanduo ir Ugnis ir vienas be kito negalim. intern. inf. 2007.

Natalijos Kriščiūnienės tapybos paroda „Yin-Jang". 7 MD 2008.

Vartus ir šventyklas Uždraustajame mieste būtinai saugo vyriškos ir moteriškos būtybės - žvėrys, paukščiai. Kiekviena skulptūra turi savo porą, lyg in ir jan, vyriškosios ir moteriškosios energijos pradai. LŽ 2008.

Kaip vienu metu negalime įkvėpti ir iškvėpti, lygiai taip pat negalime vienu ir tuo pačiu metu būti in ir jan poliarizacijoje. Visąlaik esame tik vienoje iš jų – in arba jan . intern. inf. 2008.

Todėl, manau, diskutuoti, kurie - vyrai ar moterys - pranašesni versle, yra beprasmiška, kaip ir svarstyti, kas geriau − in ar jang. Versus 2010.